Werkwijze
In mijn praktijk werk ik vanuit een holistisch perspectief, dit betekent dat ik het dier in zijn of haar totaliteit bekijk. Ik wil graag een compleet beeld krijgen van het dier, een eerste consult duurt daarom ongeveer anderhalf uur.
Na het inplannen van het consult ontvang je per mail een intakeformulier, deze ontvang ik graag retour voorafgaand aan de eerste afspraak.
Voor het consult ben je welkom in mijn praktijk in Liessel. Tijdens dit bezoek vindt er allereerst een uitgebreid vraaggesprek plaats, waarbij het vooraf ingevulde intakeformulier wordt besproken en er aanvullende vragen worden gesteld. Ik wil onder andere meer te weten komen over de algemene en medische geschiedenis van het dier, het ontstaan en verloop van de klacht, de leefsituatie, de voeding en het karakter.
Met behulp van deze informatie krijg ik inzicht in de oorzaak van de klacht.
Vervolgens wordt er op fysiek en energetisch niveau onderzoek gedaan. Hierbij maak ik onder andere gebruik van bioresonantie. Het bioresonantie apparaat is een meetinstrument waarmee onder andere de vitaliteit van weefsels en organen kan worden gemeten. Ook kan ik met behulp van bioresonantie bepalen of een supplement al dan niet doeltreffend is voor het dier. Meer informatie hierover lees je onder het kopje Bioresonantie.
Het consult verloopt ontspannen en met alle respect voor de mogelijkheden van het dier. Hierdoor is het doorgaans een prettige ervaring voor het dier en is er weinig tot geen sprake van stress.
Uiteindelijk ontstaat er een totaalbeeld van het dier, waarop de conclusie en het behandelplan gebaseerd worden. Het advies wordt dus volledig afgestemd op het individu. Hierbij staat tevens de haalbaarheid en uitvoerbaarheid voor jou als eigenaar voorop. Het behandelplan kan bestaan uit aanpassingen in de leefomstandigheden van het dier, aanpassingen in het voedingspatroon en het inzetten van natuurlijke middelen. Ik maak onder andere gebruik van fytotherapie, homeopathie, aromatherapie, Bach bloesem therapie, celzouten en voedingssupplementen.
Afhankelijk van de klacht zullen één of meerdere vervolgconsulten gewenst zijn. Tijdens het vervolgconsult worden de resultaten van het behandelplan besproken en wordt het dier opnieuw onderzocht en/of doorgemeten. Aan de hand hiervan volgt er een vervolgadvies.
Indien ik nader onderzoek of aanvullende behandelingen nodig acht, zal ik ook doorverwijzen naar deskundigen op andere vlakken zoals een dierenarts, gedragsdeskundige, osteopaat of fysiotherapeut.
Na het consult ontvang je een uitgebreid verslag met de besproken informatie en adviezen, zodat je dit op je gemak nog eens kunt doorlezen en kunt gaan toepassen.